Tips för att dölja ärr med smink på rätt sätt

Få av oss är välsignade med perfekt hud. En som är duktig på makeup kan få de flesta ärr att försvinna. Men för de som inte vet hur man gör kan klumpiga försök att dölja makeup bara få ärren mer synliga. Det krävs inte en skönhetsexamen för att dölja ett ärr. Det krävs dock kunskaper om vissa specifika tekniker och produkter som är avsedda för uppgiften.

Varje ansikte, ärr eller inga ärr, har ett topplager av döda hudceller. På detta sätt håller vår hud sig själv ren för att se sund och fräsch ut, genom cellomsättning. Exfoliating är ett viktigt första steg i sminkapplikation, och särskilt när du vill dölja ett ärr. Ärr kan se ut och kännas torra och förtjockade vilket medför en svår sminkbas. Vilken grundtäckning du tillämpar kommer att påverka slutresultatet och få det att se jämnare ut och hålla längre om du använder en mild skrubb innan du börjar applicera makeup.

Du bör använda en mild exfoliating, en med av hög kvalitet med mjölksyra är fungerar utmärkt för rengöringen.
Färdig exfoliatingen? Nästa hemlighet: Du är inte redo att använda ditt smink ännu!

Gör huden fuktig
Precis som du behöver exfoliera hudytan med ärr för att skapa en renare sminkbas, måste du applicera en fuktkräm av god kvalitet för att skapa de bästa förutsättningarna för dina smink produkter. Fuktgivare kommer att mjukgöra ärret ytterligare och lägga till den nödvändiga fukten för att skapa en jämn, mottaglig yta. Detta är alltid ett viktigt steg i en kosmetisk rutin, men det är än viktigare när man täcker ett ärr.

Använd specialiserat makeup för att dölja ärr
Du kan hitta stort sortiment av smink i nästan varje dagligvarubutik och det kan finnas tillräckligt bra produkter där för ditt ändamål. För dig med lite högre krav finns hela serier av smink avsedda för att dölja ärr på huden. Vissa kosmetiska företag skapar produkter formulerade för att dölja ärr (och tatueringar), ofta kallat kamouflagesmink. Om du inte har haft någon framgång med ditt vanliga smink är de ett bra nästa val. Dessa produkter är mer pigmenterade än vanliga kosmetika, så de ger mycket mer omfattande täckning.
Att matcha din hudton är ännu viktigare än vid vanlig sminkning när du applicerar allt det extra pigmentetet i kamoflagesmink, så välj noga för att matcha just ditt pigment perfekt. Många produkter kommer i kit som låter dig blanda flera färger för att uppnå exakt rätt nyans.

Problemet med en fin makeup
Är att den ofta försämras efter några timmar. Du behöver använda ett genomskinligt efterbehandlingspuder med en borste som är särskilt mjuk och fluffig så att pudret lägger sig jämnt och slätt, även över det tjocka lager smink som täcker ditt ärr. Målet här är en fullständigt felfri täckning, och med viss övning är det absolut möjligt så ge inte upp för fort! Om du fortfarande kan se ärret, och det stör dig, finns det ett praktiskt knep som kan göra att det verkar synas mindre. Skapa en avledning. Om ditt ärr är på hakan, markera dina ögon med fantastisk skugga för att rikta blickarna mot dina ögon. Sitter ditt ärr på pannan? Prova något djärvt på dina läppar. Det finns inget bättre sätt att avleda uppmärksamhet än att använda exotiska makeup på dina ögon och läppar.

Makeup som drar uppmärksamhet till dina läppar
Exotisk makeup som drar uppmärksamhet till dina ögon